De Open Dag van
26 mei 2013 is afgelast

Vanwege de slechte weersvoorspellingen (veel regen, temperaturen van rond de 10 graden en een aantrekkende wind tot windkracht 4) moeten we helaas deze open dag verschuiven naar een nieuwe datum:
zondag 9 juni 2013

Vandaar deze nieuwe aankondiging:Open Dag

Op zondagmiddag 9 juni 2013 van 13.30 tot 17.00 uur


Modelvliegclub IKARUS - Tubbergen


Met o.a. demonstraties van allerlei soorten modelvliegtuigen en modelhelikopters.

Modelvliegclub Ikarus houdt Open Dag

TUBBERGEN - Modelvliegclub Ikarus houdt op zondag 9 juni een open dag op het eigen vliegveldje voor iedereen die geïnteresseerd is in radiobestuurd modelvliegen. Het is de bedoeling om belangstellenden eens nader kennis te laten maken met deze boeiende hobby. Iedereen is zondag welkom vanaf 13.30 uur tot circa 17.00 uur.

Er zal door de Ikarusleden gedurende de hele middag regelmatig gevlogen worden met een grote verscheidenheid aan modellen, die ook nog eens van zeer nabij bekeken kunnen worden. Er is volop gelegenheid om met de clubleden te praten en zelf even achter de stuurknuppels een model te besturen. Dat gebeurt via het leraar-leerlingsysteem, waarbij twee zenders aan elkaar gekoppeld zijn en de leraar de besturing direct van de leerling kan overnemen, zodra die de controle over het model verliest. Het is een ideaal en veilig systeem, waarmee aspirant piloten het vliegen snel onder de knie kunnen krijgen.

Ikarus hoopt een aantal bezoekers te kunnen verleiden om ook te gaan modelvliegen. Er is nu nog geen ledenstop. De club beschikt over een aantal ervaren instructeurs, die je het modelvliegen kunnen leren. Aarzel niet en kom gewoon eens gezellig buurten op ons vliegveldje "De Veldhoek".

Hoewel er nog wel met brandstofmotoren gevlogen wordt is de huidige trend toch duidelijk het elektrisch vliegen. De techniek op het gebied van "borstelloze" elektromotoren en "lithium polymere" accu's heeft zo'n vlucht genomen, dat zelfs de grootste modelvliegtuigen zonder problemen elektrisch kunnen worden aangedreven.
Op het vliegveldje is op deze open dag ook een (bescheiden) catering aanwezig, waar men frisdrank en een broodje knakworst kan nuttigen.

Bij slecht weer wordt een andere datum bepaald. Zie daarvoor ook mededelingen op de openingspagina van deze website.

Voor het gemak van bezoekers aan deze middag plaatsen we hier nog even het kaartje met de locatie van ons vliegveldje:

Locatie:
Het vliegveld is te vinden vlak naast de N343 tussen Tubbergen en Langeveen (let ook op de bordjes in de wegberm). Neem de afslag Bovenbroeksweg en dan de eerste weg links, de Lange Akkersweg, dan is het niet meer te missen.

Tot ziens allemaal !