Klasgenoten
Openbare Lagere School I - Wageningen - 6e klas 1959 (mei)Bovenste rij: Gerrie Berger ; (Onbekend) ; Greetje Kruize (?) ; Maarten Bast ; Marijke Vos ; Jan Stel ; Annelet Broekhuis ; Evert Delissen ; (Onbekend).
2e rij van boven: Ina Leuning ; Piet Madern ; Jolanthe de Tempe ; Frans Hoppenbrouwer ; Armanda (?) of Carla (?) ; Bonne Hoekstra ; Birgitta Prakken ; Arie (?) of Wijnand Folmer (?) ; Tonnie van Rhoon.
3e rij van boven: Vincent van Limburg ; Jan Engelsman (?) ; Daan Samkalden ; Dico van Ooijen ; Marietje Möller ; Meester Bergraat (schoolhoofd) ; Hanjo Nieuwenhuijs ; Jaap (de) Vos ; Jopie Teunissen ; Jan Klok ; Henk Gijsbertse (?).
Onderste rij: Dick Bakker ; Tonnie Elings ; Marianka Fennis ; Karel Barkie (Barclay ?) ; Jan Beumer ; Marion Hovestad ; (Onbekend) ; Hennie Maste ; Jan Huizinga.e originele klassenfoto meet slechts 35 x 61 mm, erg klein dus. Vandaar, dat de afzonderlijke gezichten weliswaar herkenbaar, maar niet echt scherp overkomen.
Toch hoop ik, dat de foto voor velen duidelijk genoeg is om bekenden (of beter nog: zichzelf) te herkennen en mij dat door te geven via mijn e-mailadres frans@hoppenbrouwer-home.nl en wie weet krijgen we het "plaatje" compleet en zit er een reunie in.....!

Bij de klassenfoto vond ik ook nog een leuke detailfoto van vier klasgenoten en meester Bergraat.


Klik op de foto voor een uitvergroting.a de lagere school te hebben verlaten verhuisden mijn ouders van Wageningen naar Enschede en ben ik eigenlijk alle contact met mijn oude klasgenoten kwijtgeraakt.
Alleen met Marianka Fennis heb ik later nog een tijdje gecorrespondeerd en hebben we zelfs een keertje bij elkaar gelogeerd. Maar ook dat contact is verwaterd.
Ton van Rhoon heb ik jaren geleden ooit een keer een teleac-cursus zien leiden. Puur toeval. Ik herkende hem direct ondanks de vele jaren, die inmiddels verstreken zijn.
Het zou dus eigenlijk best leuk zijn om eens op zoek te gaan naar deze klasgenoten uit 1959.... Zou het dan toch de leeftijd zijn, waarom ik hier met nieuwsgierigheid op terug kijk? Vast wel, maar het was ook een erg leuke klas en daarbij een niet onbelangrijk stuk van onze jeugd, nietwaar?


Frans Hoppenbrouwer.

nmiddels contact gekregen met: • Hennie Maste (11 januari 2002)
 • Annelet Broekhuis (30 januari 2002)
 • Ton van Rhoon (10 februari 2002)
 • Jolanthe de Tempe (17 februari 2002)
 • Josine van Raalte (26 februari 2002) - vanaf eind 5de klas verhuisd naar Groningen.
 • Birgitta Prakken (3 maart 2002)
 • Saskia de Wilde (5 maart 2002) - in de 5de klas van school gegaan.
 • Evert Delissen (24 augustus 2002)
 • Daan Samkalden (6 december 2002)
 • Marion Hovestad (11 september 2006)
 • Jan Stel (25 september 2008)
 • Tineke de Bruin (19 maart 2010) - zat eigenlijk een klas hoger, maar heeft veel leuke info over onze klas en school.
 • Dico van Ooijen (27 december 2010)
 • Hanjo Nieuwenhuijs (8 maart 2012)
 • En er is nog meer...

  oewel er in de loop van de lagere school diverse wisselingen onder de leerlingen zijn geweest, kunnen we in de voorgaande klassen toch heel wat van die zesdeklassers terugvinden. Ook van deze klassenfoto's is geprobeerd de namen te achterhalen:
  ieuwsgierig naar hoe het school-gebouw er tegenwoordig uitziet?
  Ik was er op 14 augustus 2002 en maakte er wat foto's....
  Klik maar op het plaatje.


  En natuurlijk zullen er meer foto's boven water komen uit die lagere school tijd van ons in Wageningen.
  Zo zijn er de schoolreisjes en natuurlijk een aantal persoonlijke foto's. Het is de bedoeling om die voor iedereen toegankelijk te maken via een foto-archief, waarin naar hartelust gebladerd kan worden.

  Verder zou het leuk zijn om van zo veel mogelijk klasgenoten korte levensverhaaltjes te verzamelen en deze met de nodige foto's op deze website te plaatsen (op een afgeschermd deel).
  Alleen klasgenoten kunnen via een password deze pagina's bekijken. Dit vanuit privacy-overwegingen.
  Inmiddels hebben zes oud-klasgenoten hun levens-verhaal op de website geplaatst.

  Nog geen password gekregen?
  Vraag het even aan bij Frans Hoppenbrouwer.